Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@09:01:21 GMT

قزوین برای مقابله با آلودگی پشه آئدس آماده می‌شود

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۰۲۰۰۹

قزوین برای مقابله با آلودگی پشه آئدس آماده می‌شود

صفر فیض الهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پشه آئدس یکی از گونه های مهاجم حشرات است که در صورت گزیدن انسان می تواند، عامل شیوع چند ویروس باشد.
فیض الهی افزود: شایع ترین این ویروس ها تب دانگی یا استخوان شکن است که گاهی علائمی چون سرماخوردگی دارد و گاهی بیمار با تب بالا، درد شدید مفاصل و عضلات مواجه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: زادگاه پشه آئدس در آسیای شرقی است و بسیاری از کشورهای همسایه درگیر این بیماری هستند و باید نسبت به جلوگیری از انتقال آن به ایران اهتمام لازم را داشته باشیم. 
فیض الهی اظهار داشت: خوشبختانه طی سال های گذشته پشه آئدس در  استان قزوین دیده نشده است اما از سال ۱۳۹۸ در برخی شهرها چون سیستان و بلوچستان و بندرعباس دیده شده و فضاهای مرطوب همچون لاستیک، پسماندهای پلاستیکی، زیر گلدان و کولر محل مناسبی برای تخم گذاری این حشرات است بنابراین اسکله ها که محل بارگذاری و بارگیری هستند، شرایط مناسبی برای تخم گذاری پشه و ورود تخم به سایر نقاط است. 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه روزانه ۷۰۰ تن کالا از شهرهای جنوبی به سایر نقاط کشور مبادله می شود، نگران هستیم که تخم این پشه ها می تواند به راحتی توسط خودروها منتقل شود بنابراین با دستور رییس دانشگاه علوم پزشکی و استاندار قزوین برای مقابله با این حشره در حال آماده شدن است. 
فیض الهی گفت: اگر پشه آئدس ناقل ویرویس باشد می‌تواند ویروس را با نیش زدن وارد بدن فرد دیگری کند و چنانچه پشه تخم ریزی کند، تخم ها نیز به لارو ویروسی تبدیل می شوند.
مسوول بیماری های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین همچنین تصریح کرد: نکته ای که در خصوص پشه های آئدس وجود دارد این است که تخم پشه ها خطرناک‌تر از خود پشه ها است و ساختار فیزیکی بدن آنان طوری طراحی شده که در برابر گرما و سرمای بالا مقاوم هستند. 
وی عنوان کرد: مبارزه با پشه آئدس همچون مبارزه با پشه آنوفل (مالاریا) نیازمند آگاهی بخشی عمومی است و مقرر شده برای افزایش سطح آگاهی شهروندان کمیته ای در این خصوص تشیل شود.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین بهداشت و سلامت فیض الهی پشه آئدس پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۲۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟

به گزارش خبرآنلاین، کیفیت هوای شهر تهران امروز/دوشنبه/ ۱۷ اردیبهشت ماه نیز همچون اکثر روزهای گذشته از سال جاری در شرایط قابل قبول یا سالم قرار دارد.

ایرنا در گزارشی نوشت: بارش باران همراه با وزش باد در چند روز اخیر موجب شد که آلودگی نسبی از هوای پایتخت دور شود تا اکنون شاخص لحظه‌ای کیفیت روی عدد ۷۱ قرار بگیرد در حالیکه در ۲۴ ساعت گذشته نیز میانگین شاخص کیفیت هوای تهران روی عدد ۵۲ (قابل قبول) قرار داشت.

بر اساس اطلاعات از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران در اغلب مناطق کیفیت در وضعیت سالم قرار دارد و آلودگی در هیچ نقطه ای از تهران نیست.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان ۵ روز هوای پاک و ۴۲ روز هم هوای سالم استنشاق کرده‌اند.

در سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903321

دیگر خبرها

  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • آماده باش دستگاه‌های اجرایی البرز با اعلام هشدار هواشناسی
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • آماده باش تیم‌های عملیاتی نیشکر برای مقابله با آبگرفتگی
  • (ویدئو) حمام رایگان در خیابان برای مقابله با گرما
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند